Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1193]

Nem térhet be zsidónak az arab énekesnő Izraelben, mivel énekesnő
Nők nem énekelhetnek nyilvánosan a zsidó vallásjog ultraortodox értelmezése szerint, úgyhogy hiába szeretett bele egy zsidó fiúba, aztán a judaizmusba a népszerű arab énekesnő, nem fogadták el a betérését.
 
A Shoah Cellar bezárása: Köszönjük mindenkinek!
A hamisító múzeum bezáratása olyan együttműködés mintája lehet, amelyre szükségünk lehet a jövőben is. Megerősítjük Heisler András facebook oldalán a bezárást követően, szeptember elsején megjelent sorait: „ A civilek tiltakozási akciója katalizálta az eseményeket. Láthatóan szükségünk volt az erős társadalmi háttérre. Köszönet nekik!”
 
Őszi nagyünnepek 2018 / 5779
Nemsokára új zsinagógai év köszönt ránk, ezért számvetést kell készítenünk mindarról, amit magunk mögött hagyunk. Napokon belül megkezdődik az őszi ünnepek sorozata. Várjuk Önöket zsinagógáinkban! Reméljük, hogy mindannyian otthonra, közösségre lelnek majd nálunk.
 
Hivatalos köszönet a „Shoah Cellar” bezártatásáért
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke és Yossi Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete közösen kereste fel Erzsébetváros polgármesterét, Vattamány Zsoltot, hogy személyesen köszönjék meg a „Shoah Cellar” bezáratását.
 
Pályázati felhívás a Kozma utcai zsidó temető részleges útfelújítására
A Budapesti Zsidó Hitközség ezúton pályázatot ír ki a Kozma utcai zsidó temető részleges útfelújítására!
 
Hitler és Goebbels-játékfigurákat árulnak Nagy Britanniában
A Jewish Chronicle nevű zsidó újság beszámolója szerint Walesben vette észre először egy vevő, hogy egy játéküzletben Goebbels és Hitler játékfiguráját kínálják a népirtó-babákkal játszadozni kívánók számára és miután tiltakozott az eladónál, eltették a bábukat, amelyeket az Amazonon is meg lehet rendelni.
 
A jeruzsálemi főpolgármester kitiltaná az ENSZ palesztin segélyszervezetét a városból
Nir Barkat jeruzsálemi főpolgármester kitiltaná az ENSZ palesztin menekülteket támogató hivatalát (UNRWA) a városból – jelentette az izraeli kettes kereskedelmi tévécsatorna hétfőn.
 
Sportos és feszes tanévnyitó: Új korszak kezdődik a Zsidó Egyetemen
Az évnyitó középpontjában a megújulás ígérete állt, teljes összhangban beszélt erről Heisler András a Mazsihisz elnöke, Radnóti Zoltán főrabbi és Vajda Károly, az egyetem első tanévét kezdő rektora.
 
Megjelent a Mazsihisz új naptára
A Mazsihisz gondozásában megjelent az 5779-es zsinagógai év naptára (luah), amely gyönyörű kiállítású kis kötet: fehér alapon aranyozott színű borítót kapott, és a betűk kiemelésében is az arany szín dominál. Legyen olyan szép évünk, mint amilyen szép lett ez a naptár!
 
Zsidó ünnepek az 5779-es zsinagógai évben
Nemsokára újrakezdődik a zsinagógai év és számvetést kell készítenünk mindarról, amit magunk mögött hagyunk, napokon belül megkezdődik az őszi ünnepek sorozata. Ezért tesszük közzé az Önök számára a következő zsinagógai év naptárját. Várjuk Önöket zsinagógáinkban, reméljük, hogy otthonra, közösségre lelnek majd nálunk mindannyian. Egy nép, egy szív. Jó beírattatást és bepecsételtetést kívánunk mindannyiójuknak.  
 
[1]      «      2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7   |   8      »      [1193]