Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1193]

Újévi gyász: Izrael és az USA örökre együtt a terror ellen
A szeptember 11-i, tizenhét évvel ezelőtti terrortámadásra emlékeztek Jeruzsálemben, a világ egyetlen Amerikán kívüli emlékhelyén, ahol az összes áldozat neve fel van tüntetve.  
 
Tanévnyitó a Debreceni Zsidó Szabadegyetemen
A tanévnyitók időszakát éljük szeptember első napjaiban. „Tanulás egy életen át” című előadással kezdődött a Debreceni Zsidó Szabadegyetem 6. évfolyama. A zsidó újév előtt, szeptember 2-án (Elul 22) ez a rendezvény is a Debreceni Zsidónegyed Kulturális- és Oktatási Központ heti rendezvény sorozatának része volt. A témához igazi „szakértőt”, Dr. Asher Ehrenfeld debreceni főrabbit kértük fel.
 
Orbán: a most beköszöntő zsidó újév is közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen
Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökét, a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a ma este beköszönő 5779. zsinagógai új év alkalmából.
 
Most élsz: Ros Hásáná üzenete
Az emberi történetek nyitottak és sosincsen végképpen késő – ez a zsidóság és az őszi ünnepek nagy üzenete: most élsz és amíg élsz, van esély.  
 
Az izraeli államelnök egységre szólította fel a világban élő zsidókat
Egységre szólította fel a világ különböző pontjain élő zsidókat Reuven Rivlin izraeli államelnök a zsidó újév előestéjén – jelentette vasárnap a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
 
Mazsihisz: Csak a hitelesség, az őszinte szembenézés számít
Örülünk, hogy a magyar kormány négy év után ismét foglakozik a Sorsok Házával, a magyar holokauszt – a magyar történelem legnagyobb tömeggyilkosságának – kérdésével. A mindenkori magyar kormányzatnak kötelessége ennek a nemzeti tragédiának az emlékezetét torzítások nélkül fenntartani.
 
Életünk lényege a másikért viselt felelősség – Heisler András újévi üzenete
Az Atyák Tanításaiban áll egy szívszorító passzus: „a nap rövid, a munka rengeteg, a munkások lusták, a jutalom hatalmas és a Gazda sürget”.
 
Szakadás: az értékek kiemelése – Frölich Róbert főrabbi írása
Köves Slómó „Szakadástól az értékek házasságáig” – A magyar politika és zsidó stratégia 150 éve” címmel jelentetett meg egy dolgozatot a zsido.com felületén. Köves dolgozata történelmi, logikai és ténybeli tévedéseket tartalmaz, hiányos, és kissé elfogult.
 
A honvédelmi tárca vizsgálja a hadigondozotti panaszokat
Heisler András Mazsihisz-elnök megkeresésére a Honvédelmi Minisztériumhoz került a hadigondozotti járadékkal kapcsolatos panaszok kivizsgálása.  
 
Hatalmas zsidó esküvő Mádon
Egy zsidó történet, amely még a Holokauszt előtt kezdődött Magyarországon és most, két egymástól távol felnőtt ember találkozásával, visszatért Magyarországra Bedő Viktória és Jonah Fisher mádi esküvőjén.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1193]