Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1193]

A MAZSIHISZ nem árulja el a magyar zsidó közösséget
Az utóbbi hónapokban végképp világossá vált, mi fontos nekünk és mi fontos a Köves Slomó által vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Zsidó Hitközségnek (EMIH).
 
Tel-Avivban lesz a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál verseny
Tel-Avivban rendezik a jövő évi, immár 64. Eurovíziós Dalfesztivált. Az esemény 2019. május 14-től 18-ig fog lezajlani az izraeli városban – jelentették be csütörtökön a szervezők.
 
Megtaláltak egy nácik által ellopott Renoir-képet
Csaknem 80 év után kapott vissza a családi örökségéhez tartozó, nácik által ellopott Renoir-festményt egy néhai zsidó gyűjtő unokája New Yorkban.
 
Zsidó Kulturális Napokat szerveznek Pápán
A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület, 2018. szeptember 15-16. között Zsidó Kulturális Napokat szervez a város zsinagógájában. A szervezők koncertekkel, előadások múltról és jelenről, zsidó ízek kóstolójával, játszóházzal és Dr. Róna Tamás főrabbi meséivel várják az érdeklődőket.
 
A magyarországi zsidóság története – Meghívó könyvbemutatóra
A MAZSIHISZ Közép-Magyarországi Területi Csoportja, a Keresztény –Zsidó Tanács (KZST) és a Szent István Társulat tisztelettel meghívja Önt a magyarországi zsidóság története című könyv bemutatójára, 2018. október 3. szerda 16:30 órára, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermébe (Budapest V. ker., Széchenyi István tér 9.)
 
Meghívó Janus Korczak konferenciára
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) minden érdeklődő szakembert, hallgatót szeretettel vár a 2018. október 16-án (kedd) délelőtt 10 órától a Goldmark teremben megrendezendő Janus Korczak konferenciára. Az esemény pontos címe: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.
 
A megtérés napjai: Donald Trump és a First Lady újévi üzenete
„A zsidó nép elgondolhatatlan üldöztetéseket és szenvedést viselt el és élt túl. És mégis, minden nehézség ellenére, amelyekkel szembe kellett nézniük, az erejük mindannyiunkat inspirál ma is” – írta fel twitterére az Egyesült Államok elnöke.  
 
Rangos díjban részesült Heisler András
Zalaegerszeg: Még 2003-ban született meg a döntés: a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Közalapítvány díjjal ismeri el a környezetében az emberség jegyében munkálkodó honfitársait. Az idei díjátadásra szeptember 6-án került sor a zsidó hitközségénél.
 
A Frankel születésnapja közös ünnepünk
Telt házas koncerttel ünnepelték a Frankel Leó úti zsinagóga fölszentelésének 130. évfordulóját. Itt szolgál a hazai zsidó vallási élet két kiemelkedő alakja: Verő Tamás főrabbi és Nógrádi Gergely főkántor is.
 
Újra délutáni iskola a Bálint Házban
A Bálint Ház szeptembertől újra elindítja Délutáni iskola nevű programját az elemis (1-6. osztály) nem zsidó iskolába járó diákok részére. Idén már két csoporttal indul a Délutáni iskola! 
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1193]