Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1213]

Súlyos kormányválság alakulhat ki Izraelben
A hadügyminiszter, Avigdor Liberman lemondása és pártjának távozása a koalícióból előrehozott választásokat is jelenthet az utóbbi napok terrorhulláma után. Netanjahu ultimátumot kapott másik szövetségesétől is.
 
Az anyai szívdobogás szimfóniája
Az anyaméhben a magzatnak többek között olyan védőmechanizmusok állnak rendelkezésre, mint az anyukájának a szívdobogása, s miután bizonyos zeneművekből ugyanolyan harmónia árad, mint az anya szívhangjaiból, a zeneterápia alkalmas a feszültségoldásra. Ez a lényege Bauer Andrea operaénekes, zeneterapeuta előadásának, amely e héten szombaton 5 órától lesz a Bálint Házban.  
 
Pályázati kiírás a BZSH kóser konyhájának vezetésére
A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) kóser konyhájának vezetésére 2019. január 1-től felsőfokú vendéglátóipari végzettséggel és szakmai tapasztalatokkal bíró szakembert keres.
 
Lemond Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter
Bejelentette lemondását Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter szerdán, egy nappal azután, hogy Izrael tűzszüneti megállapodást kötött a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezettel – jelentette a helyi média.  
 
Meg kell védenie magát egy népnek, egy államnak, mert joga van a világban élni
Hegedűs D. Géza, a Vígszínház Kossuth- és Jászai Mari Díjas színművésze, Kiváló és Érdemes Művész a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt legújabb munkáiról, valamint arról, hogy mit is jelent számára Izrael állam léte és hogyan is köszöntötte a 70 éves zsidó államot.
 
A francia elnök elítélte a Hamász Izrael elleni rakétatámadásait
Emmanuel Macron francia államfő „határozottan elítélte, hogy a Hamász számos rakétát lőtt ki” a Gázai övezetből izraeli településekre és „a feleket a feszültség növelésének és egy újabb gyilkos erőszakhullám elkerülésére” kérte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott keddi telefonbeszélgetésében – közölte este a francia elnöki hivatal.
 
17 százalékkal nőtt a gyűlölet-bűncselekmények száma az Egyesült Államokban
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) jelentése szerint 2017-ben 17 százalékkal nőtt a gyűlöletből eredő bűncselekmények száma.
 
Megállapodott a tűzszünetről Izrael és a Hamász
A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász és Izrael között megállapodás született az azonnali tűzszünetről – jelentette az izraeli katonai rádió kedd este. A rádió szerint a Hamász bejelentette a tűzszünetet, amit Izrael hallgatólagosan tudomásul vett.
 
Az egyházi kórházak fejlesztéséről tárgyaltak a Mazsihisz székházában
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában közös írásos nyilatkozatot fogadott el a négy legnagyobb magyarországi egyházi kórházat tömörítő Egyházi Kórházak Egyesülése annak érdekében, hogy még szorosabban összehangolják szakmai tevékenységüket.
 
Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi kórházak
Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Szent Ferenc-kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői kedden Budapesten a Mazsihisz-BZSH Síp utcai székházának dísztermében.
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1213]