Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1178]

Nemzetközi összefogás a Kozma utcai temetőért: önkénteseket várunk dédszülő-keresésre
Két magyar eredetű, nyugaton felnőtt üzletember – Michael Perl és Marc Pinter – fogott össze, hogy pénzt gyűjtsön és több ütemben megszervezze a Kozma utcai izraelita temető teljes felújítását, de szükségük van a magyar zsidók segítségére: keressük meg együtt az adományozók nagy és dédszüleit, kössük őket össze újra Magyarországgal.
 
Kétnapos izraeli hivatalos látogatásra utazik szerdán Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután hivatalos látogatásra Izraelbe utazik, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is tárgyal; Orbán Viktor delegációjának a magyar kormány négy minisztere is tagja – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden, a látogatás programtervezetét ismertetve az MTI-vel.
 
Sikeres, kóser és vega: kitiltotta a húst a cégéből a szombattartó izraeli multimilliárdos
Hírt adtunk nemrég egy olyan izraeli milliárdosról, aki hite szerint a szombattartásnak is köszönheti az üzleti sikereit.
 
Az izraeli hadsereg Vaskupola-egységeket telepített Tel-Aviv környékére
Az izraeli hadsereg a Vaskupola rakétavédelmi rendszer egységeit telepítette Tel-Aviv környékére, és légvédelmi tartalékosokat mozgósított – jelentette az izraeli Tízes kereskedelmi tévécsatorna esti híradója vasárnap.
 
A Zsidó Egyetem diákja lesz a gilvánfai Bogdán Erika
A Baranya megyei Gilvánfáról, az ország egyik legszegényebb településéről a tanulás révén ki lehet törni: egy 19 éves odavalósi lány, Bogdán Erika idén ősztől az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem hallgatója lesz.
 
Az új amerikai nagykövet a debreceni zsidó negyedben
Rendkívüli esemény történt a napokban a Debreceni Zsidó Negyedben. Az Egyesült Államok új nagykövete, őexcellenciája David B. Cornstein gyors meglepetéslátogatást tett nálunk a múlt szerdán.  
 
Menőség és büszkeség: Európa-bajnok lett sakkban a hét éves izraeli kislány
A hét éves ifjú bajnok Liel Levitan Haifában él, most végezte el az általános iskola első osztályát, három testvére van és pár napja már egy Európa-bajnoki aranyérme is. Hét meccsen utasította maga mögé kortársai mezőnyét egy nyolc napos sakkviadalon Krakkóban.
 
A zavarbaejtő pillanat vadásza: Friedmann Endre fotóriporter halálára
Az újságírás a pillanat dokumentálása, a pillanaté, amely elmúlik, aztán örökérvényűvé válik. Az igazi újságíró a fotós, aki tényleg elkapja a másodpercet, amely megtörténik, de nélküle észrevétlen marad, az ő segítségével viszont tanúvá válik.
 
Németország tekintélyes összeggel növeli a holokauszt-túlélőknek járó járadékot
A következő évben 88 millió dollárral nő a jóléti szolgáltatásokra fordított keret összege, a Claims Conference és a német kormány képviselői eredményes tárgyalásainak köszönhetően.  
 
Német nyomozás a cservenkai tömeggyilkosság ügyében: Csapody Tamás forráskutatásai
Csapody Tamás jogász, szociológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense több, mint tíz éve kutatja a cservenkai tömeggyilkosság történetét és a körülmények, az elkövetők kilétének felkutatására lefolytatott német nyomozást.  
 
[1]      «      1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1178]