Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1202]

A Cionista Világszervezet küldöttgyűlése a MAZSIHISZ-ben
A WZO (World Zionist Organization = Cionista Világszervezet) a MAZSIHISZ Dísztermében tartotta háromnapos konferenciájának nyitórendezvényét, amelyen mások mellett Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke köszöntötte a megjelenteket.
 
Először egy arab országban tananyag lesz a Soá
Marokkó királya, VI. Mohamed elrendelte, hogy a Soá is legyen része a gimnáziumi tanulmányoknak a magrebi országban.
 
Négyezer év két órában – Beyn Hayamin koncert az Erkel Színházban
November 7-én az Erkel Színházban mutatja be első lemezét a Beyn Hayamim zenekar, amelynek dalai azért különlegesek, mert az ősi, a tradicionális, a bibliai jelenetek összekeverednek bennük a szimfonikus-rockkal és akár az operával.  
 
Elárverezik Marilyn Monroe zsidó imakönyvét
Az Egyesült Államokban árverésre kerül a zsidó vallásba betért világhírű filmsztár, Marilyn Monroe egykori szidurja, vagyis zsidó imakönyve. A kötet kikiáltási ára 4600 dollár, azaz mintegy 1,3 millió forint.
 
Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának
Ausztrália nyitott arra, hogy Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosaként, de továbbra is elkötelezett az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldása mellett – mondta kedden Scott Morrison miniszterelnök.
 
A világ legfontosabb zsidói elkerülik a stresszt: Ivanka Trump is meditál
Az amerikai elnök lánya zsidó hitre tért át, miután megismerkedett későbbi férjével. A modern ortodox házaspár időbeosztását egy meditációs technika is segíti, így lehetnek annyira szorgalmasak. Kérdés, persze, kóser dolog-e mantrákat mondogatni és van, aki szerint O.K. És Ön szerint?
 
Merényletet kíséreltek meg a tatárföldi zsidó autonómiaszervezet vezetője ellen
Levélbomba robbant hétfőn Mihail Szkobljonok, a tatárföldi zsidó nemzeti-kulturális autonómiaszervezet elnöke céges irodájában.  
 
Heisler András: Két világ polgára – 70 éves Schőner Alfréd
A most 70 éves prof. dr Schőner Alfréd főrabbi egy eltűnt világ követeként volt mindig naprakész és szorgalmas kortársunk, vezető, aki tanító marad visszavonultan is, mist válik csak igazan tanítónkká! Isten éltesse!
 
Senkitől sem szabad elvenni a boldogságát és azzal az életét
Darvas István főrabbi, Szénási Jonathán Sándor református lelkipásztor és Várszegi Asztrik római katolikus főpap beszélgetett egymással Az Isten a 21. században című sorozat első rendezvényén, amely izgalmasabb nem is lehetett volna: szó esett zsidó leszbikus anyáról, kényszer alatt hozott betérésről, egy csülökpörkölt következményeiről, valamint egy meg nem nevezett rabbi által szidalmazott betértekről.
 
Virággal az erőszak ellen – Ültessünk virágot a holokausztban megölt másfélmillió gyerek emlékére
Gyere te is! És add tovább a hírt! Ültessünk virágot a holokausztban megölt másfélmillió gyerek emlékére, 2018. október 18. (csütörtök) délután 3 órától a Dohány utcai zsinagóga előtt.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1202]